Reklam ver

SAMBA

6 Ağustos 2019 Saat: 22:49
SAMBA
SAMBA Nedir, SAMBA Programı Nedir, Sigara Alkol ve Madde Bağımlılığı Nedir, Sigara Alkol Madde Programı Nedir? SAMBA kimlere uygulanır.  Samba programı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler buraya gelsin:)   SAMBA NEDİR? Samba Progr

SAMBA Nedir, SAMBA Programı Nedir, Sigara Alkol ve Madde Bağımlılığı Nedir, Sigara Alkol Madde Programı Nedir? SAMBA kimlere uygulanır.  Samba programı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler buraya gelsin:)

 

SAMBA NEDİR?

Samba Programını eminim herkes duymuştur. Çoğu Brezilya'daki Rio Karnavallarında yapılan dans yarışmaları ile karıştırıyordur. Aslında ses benzerliğinin dışında hiçbir ortak yanları yoktur. Samba kelimesini açtığımızda:

 

        Sigara

        Alkol

        Madde

        BAğımlığı tedavi programıdır.  Ama biz bu programa kısaca SAMBA diyoruz.

              İçeriği hakkında biraz daha bilgi verelim siz değerli okuyucularımıza. Genel itibariyle SAMBA Tedavi programının amacı:

  • Alkol veya madde konusunda kişinin bilgilenmesini sağlamak

  • Değişim motivasyonunu sağlamak

  • Bulaşıcı hastalıklardan korunmayı sağlamak ve zarar azaltmak

  • Yinelemeyi engelleyecek becerileri kazandırmak

  • Öfke ve stresle başa çıkma becerisini öğretmek

  • Etkili iletişim yöntemlerini öğretmek

  • Kişinin alkol/madde kullanımı ile ilgili düşünce hatalarının farkına varmasını sağlamaktır.

               Bu programa katılanlar programın çok yoğun ve faydalı olduğunu söylemektedirler. Ülkemizde yüzlerce kişi bu program sayesinde madde kullanmaktan kurtulduğunu gözlemlemekteyiz. Her aşaması önceden planlanmaktadır. Uzman personel tarafından çok dikkatlice bu eğitimler verilmektedir. 

SAMBA PROGRAMI KAÇ OTURUMDAN OLUŞMAKTADIR?

             Grup çalışmaları;Yükümlülerin bireysel görüşmelerden sonra ihtiyaçlarına yönelik yönlendirildiği aktif katılım gerektiren çalışmalardır. Grup çalışmaları en az 4 en fazla 16 kişi ile yürütülmektedir.

             Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Programı ( SAMBA) 15 oturumdan oluşmaktadır. İlk 10 oturum denetimli serbestlikte zorunlu uygulanması gereken temel oturumlardır. Bunlar bilgilendirme, motivasyon ve kaymayı (relapse) önleme içerir. Diğer 5 oturum ise istenildiği takdirde eklenebilir. Bunlar ise bağımlılığı sürdüren etkenlere yöneliktir.

            Okuyucularımızı uyarmamız gereken birkaç önemli anekdotu da burada hatırlatmakta fayda mülahaza ediyoruz. SAMBA programını birçok yerin uyguladığını ve kişileri maddeden uzaklaştırdıklarını söyleyen özel kuruluşların olduğunu duyuyoruz.  SAMBA bir tedavi programı olduğu için sertifikalı yerlerin haricinde uygulanması uygun değildir. Örneğin AMATEM, (Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi) Denetimli Serbestlik Müdürlükleri ve bazı sağlık kuruluşları dışında derneklerin veya özel teşebbüslerin Sigara Alkol ve Madde Bağımlılığı Programını uygulamaları yetkileri yoktur.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız