Makaleler

CGTİHK 105/A Kararlarında Kayıt Kapatma Süreci

CGTİHK 105/A Kararlarında Kayıt Kapatma Süreci Nasıl Olur?

22 Ocak 2020 Saat: 17:07
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.410 kez okunmuştur

CGTİHK 105/A Kararlarında Kayıt Kapatma Süreci
CGTİHK 105/A Kararlarında Kayıt Kapatma Süreci
Ceza Güvenlik Tedbiri İnfazı Hakkında Kanunun 105/A maddesi gereğince hüküm almış kişilerin yükümlülüklerine uymaması halinde vaka sorumlusu tarafından durum değerlendirilmek üzere infaz işlemleri değerlendirme komisyonuna yazılı olarak sunulur. İnfaz işlemleri değerlendirme komisyonu hükümlünün uyarılmasına karar verirse hükümlü hakkında uyarı yazısı yazılarak karar hükümlüye tebliğ edilir. Uyarı için yapılan tebligatta, bir yıl içerisinde yeni bir ihlal durumunun tespit edilmesi halinde tekrar bir uyarının yapılmayacağı, dosyasının gereği için infaz hakimliğine gönderileceği hükümlüye ihtar edilir.
Uyarının tebliğinden sonra hükümlünün yükümlülüklerini ihlal etmeye devam etmesi halinde, vaka sorumlusu tarafından, hükümlünün kapalı ceza infaz kurumuna iade edilmesi için komisyon talepte bulunulur.
 
Komisyonun, hükümlünün ceza infaz kurumuna iade edilmesi kararı vermesi halinde infaz hakimliğinden hükümlünün kapalı ceza infaz kurumuna iade edilmesi talebinde bulunulur. İnfaz hakimliğinden karar gelene kadar hükümlünün tedbirin gereklerini yerine getirmeye devam etmesi gerekir. İnfaz hakimliğinden karar gelene kadarki süreçte hükümlü yükümlülüklerini ihlal etmeye devam ederse ihlaller kayıt altına alınarak infaz hakimliğine iletilir. İnfaz hakimliği tarafından, yükümlünün kapalı ceza infaz kurumuna iade edilmesi kararı verilmesi halinde hükümlünün dosyası komisyonun talebinin reddedilerek kararın infazının ayne devamına karar verilmesi halinde ise denetimli serbestlik sürecine kaldığı yerden devam edilir.
Devamı aşağıda... 
Denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezasının infazına karar verilen ve koşullu salıverilmesine bir aydan az süresi kalan hükümlüler hakkında vaka sorumlusu tarafından salıverme öncesi değerlendirme raporu hazırlanmasına başlanır.
 
Hazırlanan raporda hükümlünün denetimli serbestlik altında geçen süre içerisindeki tutum ve davranışlarıyla kurallara ve yükümlülüklere uyumundaki gayret ve çabası değerlendirilir. Bu raporda değerlendirme ve planlama bürosu tarafından doldurulan ARDEF formunda ortaya konan risk durumu, eğitim ve iyileştirme uzmanlarınca vaka sorumlusuna iletilen iyileştirme faaliyetlerine yönelik süreçlerin izlenmesine imkan veren belgeler ve diğer kurum/kuruluşlar tarafından yapılan çalışma ve denetime ilişkin geribildirimler dikkate alınır.
Devamı aşağıda...
 
Suçun mağduru bakımından tehlike oluşturan veya tekrar suç işleme riski yüksek bulunan hükümlüler hakkında hazırlanan raporda, koşullu salıverme sonrası denetim süreci içerisinde yükümlülük belirlenmesi önerilir.
 
Salıverme öncesi değerlendirme raporunun koşullu salıverilme tarihinden önce istenmesi ihtimali gözetilerek, hükümlünün koşullu salıverilme tarihine 10 gün kala hazırlanmış olması gerekir. Raporda, raporun içeriğinde görüşlerine yer verilen denetimli serbestlik personelinin ve müdürün/müdür yardımcısının imzası bulunur.
 
Koşullu salıverme tarihine kadar olan süresini, yükümlülüklerin gereklerine ve denetim planına uygun davranrak geçiren hükümlünün, salıverme öncesi değerlendirme raporu ile infaz dosyası, 5275 sayılı CGTİHK 107 ve 108 inci maddelerine göre işlem yapılmak üzere ilgili mahkemeye gönderilir. Bu aşamada kayıt kapatılmaz; ilgili mahkemenin kararı beklenir. Koşullu salıverme süresinin sonunda yükümlülüğün uygulanmasına son verilir, ilgili mahkemenin kararı üzerine kayıt kapatılır.

İLGİLİ HABERLER

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Denetimli Serbestlik Son Dakika | Dilekçe | Af Yasası | İmza Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız